Tutireceptek.hu fejléc

Madridi húsosfazék recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg borjúpacal
Fél borjúláb
30 dkg borjúfej
10 dkg kolbász
10 dkg főtt sonka
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál borecet
2 evőkanál olaj
15 dkg véres hurka
Édes-nemes pirospaprika

Elkészítés:
A pacalt megmossuk, és bő vízben feltesszük főni. Kb. fél óra hosszat forraljuk, kivesszük, folyóvíz alatt gondosan átmossuk, és csíkokra vágjuk. A borjúlábat, a borjúfejet a hentessel kb. 3-4 cm-es darabokra feldaraboltatjuk, és otthon gondosan megtisztítjuk, megmossuk. A kolbászt karikára, a sonkát csíkokra szeljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A feldarabolt borjúlábat, a borjúfejet, a pacalt, nagyobb edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk az ecetet, felforraljuk, és leszedjük a habját. Sózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 2 és fél óra hosszat főzzük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük (egy darabban) a hurkát, hirtelen minden oldalát átsütjük, kivesszük, és a főtt borjúhúsokhoz adjuk. A pirított hagymába beletesszük a kolbászt, a sonkát, kicsit együtt pirítjuk, megszórjuk paprikával, a fokhagymával, a húshoz adjuk, és lefedve kb. 30 percig főzzük. Tálalás előtt a hurkát kivesszük felszeleteljük, majd a hús tetejére tesszük, és forrón, puha kenyérrel kínáljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madridi gazpacho » Karalábés húsosfazék » Húsosfazék » Joghurtos pulykamell
» Csirkemell bakonyiasan » Rucás káposzta » Mariann szelet » Amerikai töltött fasirt 2
» Diós hússal töltött alma » Burgonyás csirke » Tengerész tekercs » Virslis lepénykék
» Vadas » Bomba á' lá Brigitta » Csirkemell karfiolbundában » Bajor hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.