Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
8 nagyobb burgonya
8 vastag szelet császárszalonna
2 paradicsom
1 paprika

1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál bazsalikom
1 kisebb vöröshagyma

Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, és héjasan félbevágjuk. A paradicsomokat nyolcba szeljük, a vöröshagymát vékony karikákra, a kicsumázott paprikát vékony szeletekre vágjuk. A burgonyák egyik felére rárakjuk a császárszalonnát, a paradicsom- és a hagymakarikákat, a paprikaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd a többi zöld fűszerrel fűszerezzük. Rátesszük a burgonyák másik felét, alufóliába csomagoljuk, és előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Grillezett marha- és sertéshúsokhoz kiváló köret.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás burgonya » Szalonnás édesburgonya » Rakott burgonya gyorsabban » Burgonya Pékné módra
» Töltött-sült burgonya » Burgonyás morzsóka » Burgonyás tea kifli » Húsvéti töltött burgonya
» Burgonya carbonara » Burgonyás cukkinifasírt » Busa burgonyával » Carbonara burgonya
» Pazar burgonya » Sajtos sült burgonya » Gombás burgonyaleves » Medvehagymás burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.