Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májas gombás pite recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25dkg liszt
12dkg margarin vagy zsír
2db tojás
1 csipet só

20dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba

bors
vörösbor

Elkészítés:
A tészta elemeit összedolgozzuk, 30 percig hűtőben pihentetjük

A bacont kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a gombát, fűszerezzük, a borral készre pároljuk.
Szobahőmérsékletűre hűtjük.

A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk akkorára, hogy egy megfelelő tepsi, tortaforma vagy sütőtál alját és oldalát beborítsa.
A tésztára halmozzuk a májas ragut, majd a maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, oldalait egymáshoz zárjuk, tetejét megszúrjuk jópár helyen, majd 200 fokon kb 40 percig sütjük.

Tanácsok:
Tejfölös snidlinges mártogatóssal, esetleg tzatzikivel remek kombó.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos, gombás kacsa » Sonkás-gombás rétes » Gombás keltorta » Tejszínes-gombás szósz
» Olasz gombás csirke » Őrségi gombás flekken » Gombás bélszín » Gombás zakuszka
» Tejszínes gombás teszta » Gombás rakott csikemell » Svéd gombasaláta » Chilis gombás pecsenye
» Gombás máj » Gombasaláta » Gombás tarja tepsiben » Cherrys, gombás homár


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.