Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májas gombás pite recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25dkg liszt
12dkg margarin vagy zsír
2db tojás
1 csipet só

20dkg csirkemáj
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba

bors
vörösbor

Elkészítés:
A tészta elemeit összedolgozzuk, 30 percig hűtőben pihentetjük

A bacont kiolvasztjuk, hozzáadjuk a májat, a gombát, fűszerezzük, a borral készre pároljuk.
Szobahőmérsékletűre hűtjük.

A tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk akkorára, hogy egy megfelelő tepsi, tortaforma vagy sütőtál alját és oldalát beborítsa.
A tésztára halmozzuk a májas ragut, majd a maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, oldalait egymáshoz zárjuk, tetejét megszúrjuk jópár helyen, majd 200 fokon kb 40 percig sütjük.

Tanácsok:
Tejfölös snidlinges mártogatóssal, esetleg tzatzikivel remek kombó.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májas rizottó » Piritott gombás spárga » Gombás bejgli » Kínai citromos gombás pipi
» Gombás pite (90 naposhoz) » Erdei gombás lapcsánka » Gombás felfújt » Gombás marhahúsos tészta
» Gombás alagút » Gombás cukkini lepény » Sajtos-gombás halfilé » Gombaszósz
» Gombás harcsapaprikás » Gombás csirketekercs » Gombás sonkatekercs » Gombás szárnyas


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.