Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májas makarónikocka recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 kis doboz marhamájkrém, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors; a tepsi kikenéséhez 2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon, sós vízben megfõzöm. Leöblítve melegen tartom. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom. 1 evõkanál szalonnazsírral kikenek egy közepes nagyságú tepsit, és a zsemlemorzsát beleszórom. A megmaradt szalonnazsíron üvegesre pirítom a megtisztított vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva belekeverem a zúzott fokhagymát, a majoránnát és a törött borsot. Ha már nem nagyon forró, turmixgép poharába öntöm. Ezután hozzáteszem a villával szétnyomott májkrémet, a tejfölt és a tojásokat. Az egészet habosra keverem. A fõtt tésztát beleterítem a kikent tepsibe, és úgy locsolom rá a tojásos-tejfölös-májas öntetet, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Az ételt elõmelegített, forró sütõbe tolom, és addig sütöm, amíg a teteje színesedni nem kezd. Kockákra vágva, lapátkanállal alányúlva tálra teszem, és salátával tálalom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös - májas rizottó » Csirkemájas finomság » Májas töltött zsemle » Sajtos májas csirkemell
» Csirkemájas Palacsinta » Csirkemájas metélt » Májas gríznokedli » Sertésmájas tál
» Mustáros májaskrém » Csirkemájas rizotto » Almás csirkemájas serpenyő » Csirkemájas szelet
» Májas rizs » Csirkemájas csirketokány » Májas csirkerolád » Májas rizottó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.