Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májas nokedli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg pulyka- vagy csirkemáj
1 tojás
liszt

bors
majoránna
1 kis pohár tejföl (kb. 175 gr)
20 dkg szeletelt bacon
1-2 evőkanál olaj
esetleg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
A nyers májat a hártyáktól és az erektől megtisztítjuk, és nagyjából eldaraboljuk. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük. Ha nincs gépünk, akkor nagyanyáink módszerét elővéve egy éles késsel elkaparjuk a májat. Tálba tesszük a pépet, sózzuk, borsozzuk, majorannát teszünk hozzá, és a tojással elkeverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy galuskatésztát kapjunk, és forró, sós vízben kifőzzük, mint a galuskát, majd leszűrjük. A bacont csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Erre szedjük a nokdelit, ráöntjük a tejfölt, és összeforgatjuk. Tálaláskor még tehetünk rá reszelt sajtot.

Tanácsok:
Nincs máj íze az ételnek, és ezért azoknak is szívesen ajánlom, akik nem szeretik ezt az alapanyagot. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos májas csirkemell » Kenőmájaskrém » Tojásos nokedli » Tönkölynokedli
» Májas borsós pite » Nokedlis csirke » Borsópörkölt nokedlivel » Csirkemájas pástétom
» Rozalia nokedli » Mustáros májaskrém » Új Nokedlis lecsó » Házi májas
» Töltött májas tojások » Csirkemájas zöldborsós hús » Csirkemájas finomság » Csirkemájas csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.