Tutireceptek.hu fejléc

Májas nokedli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg pulyka- vagy csirkemáj
1 tojás
liszt

bors
majoránna
1 kis pohár tejföl (kb. 175 gr)
20 dkg szeletelt bacon
1-2 evőkanál olaj
esetleg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
A nyers májat a hártyáktól és az erektől megtisztítjuk, és nagyjából eldaraboljuk. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük. Ha nincs gépünk, akkor nagyanyáink módszerét elővéve egy éles késsel elkaparjuk a májat. Tálba tesszük a pépet, sózzuk, borsozzuk, majorannát teszünk hozzá, és a tojással elkeverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy galuskatésztát kapjunk, és forró, sós vízben kifőzzük, mint a galuskát, majd leszűrjük. A bacont csíkokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Erre szedjük a nokdelit, ráöntjük a tejfölt, és összeforgatjuk. Tálaláskor még tehetünk rá reszelt sajtot.

Tanácsok:
Nincs máj íze az ételnek, és ezért azoknak is szívesen ajánlom, akik nem szeretik ezt az alapanyagot. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös nokedli » Mákos zabkorpanokedli » Májas töltött zsemle » Májas csirkeleves
» Csirkemájas tál » Csirkemájas finomság » Májas csirkerolád » Tönkölynokedli
» Csirkemájas tarja. » Nokedlis darálthús » Galuska (nokedli, nokli) » Nokedli (Update 1)
» Rakott nokedli » Bolognai nokedli » Csirkemájas rizotto » Házi májas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.