Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májgombócok káposztaágyon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sertésmáj
10 dkg füstölt szalonna
3 db vöröshagyma
2 db szikkadt zsemle
2 tojás
1 evőkanál búzadara
1 cs. petrezselyem
1 mokkáskanál majoránna
olaj

2 késhegynyi őrölt bors
5 dkg vaj
1 kg savanyú káposzta
(tejföl)

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, 1 kávéskanál sóval olajon megdinszteljük.
A májat és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagyma 1/3-át, a grízt, vágott petrezselymet, 2 evőkanál zsemlemorzsát, borsot, majoránnát, tojást, sót és a kinyomkodott zsemlékkel összedolgozzuk. 20 percig pihentetjük, közben a káposztát átöblítjük, leszűrjük és a maradék hagymán - kevés víz, őrölt bors, fűszerpor hozzáadásával - megdinszteljük, tálra rakjuk.
A májas masszát lobogó, forró, sós vízbe szaggatjuk, újraforrástól számítva takarékon 10 percig főzzük, szűrőlapáttal a káposztára szedjük és vajon pirított zsemlemorzsával megszórjuk.
Tejföllel meglocsolva is nagyon finom egytálétel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlemorzsás betyárgombóc » Csőben sült tészta » Rakott krumpli másként » Bugaci sápatag
» Majorannás rakott zöldbab » Vegyes grill » Csőben sült, rakott lencse. » Brokkolis krumplifelfújt
» Grilles, zöldséges husi » Gomba vadasan elkészítve » Ropogós tészta zöldséggel » Muszaka (rakott padlizsán)
» Bajorsült » Húsos kínai kel-leves » Juhtúrós padlizsánkrém » Töltött kacsa


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.