Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Majonézes padlizsánkrém recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 db. közepes nagyságú padlizsán,
2-3 evőkanál étolaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál mustár,
l db. citrom,
só,
l kiskanál őrölt fekete bors,
10 evőkanálnyi majonéz

Elkészítés:
Egy tepsit kiolajozunk és abban a padlizsánokat megsütjük.Műanyag - vagy fa - késsel megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk és feldaraboljuk.A vöröshagymát előbb szeleteljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a mustárt, a majonézt, a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk és a padlizsánnal is összekeverve az egészet botmixerrel pépesítjük.
Piritott kenyérrel és forró teával kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majonézes ráksaláta » Majonézes cékla » Padlizsánkrémleves májjal » Majonézes halsaláta
» Majonézes őszi saláta » Majonézes padlizsán » Padlizsánkrém piritóssal » Hagyományos padlizsánkrém
» Majonézes zellersaláta » Majonézes virslisaláta » Majonézes káposztasaláta » Padlizsánkrém juhsajttal
» Majonézes garnélarák » Majonézes párizsisaláta » Majonézes rizssaláta » Majonézes kagylósaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.