Tutireceptek.hu fejléc

Majorannás-mustáros csirkemáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50- 60 dkg szárnyas máj szív nélkül (lehet pulyka vagy csirke),
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál liszt,
kevés olaj (én teflonserpenyőben csinálom és ezért csak 2-3 evőkanál olajat használok),
2-3 evőkanál mustár,
ízlés szerint majoránna.

Elkészítés:
A száraz májat bekenjük a mustárral alaposan és ezután lisztbe mártjuk és megforgatjuk. A májat csak a szélén fogd meg vagy inkább csak csípd meg mert különben a mustár lejön róla. Egy nagy serpenyőben (ha lehet akkor egyszerre beleférjen az összes máj) megforrósítjuk az olajat és az apróra vágott hagymát megfonnyasztom rajta. Ezután beleteszem a májat és jó alaposan megszórom a majoránnával és azonnal lefedjük. Ha az alsó fele megsült akkor óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is fedő alatt megsütjük. Körülbelül 15-20 perc alatt elkészül a sütés. Ha kész, lehet sózni. Csak frissen jó! Ha marad ebéd után máj azt összedarálhatjuk pár szem főtt krumplival és reszelt sajttal összekeverve melegszendvicskrémnek kitűnő.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos tejszines csirkemáj » Fűszeres csirkemáj » Baconbe tekert csirkemáj » Sajtos csirkemáj-rizottó
» Csirkemájpástétom » Tölcséres csirkemáj » Csirkemáj almával » Csirkemáj sütőben
» Édes-savanyú csirkemáj » Bácskai csirkemáj » Csirkemájkrém » Rátott csirkemáj
» Gombás csirkemájragu » Kati csirkemája » Csirkemáj joghurtmártásban » Almás csirkemájas serpenyő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.