Tutireceptek.hu fejléc

Mákos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Csirkecombok, ahányat akarsz, tojás, liszt, mák

/4 egész,de félbevágott combhoz nekem 13 dkg mák fogyott el./

Elkészítés:
Rántott csirkét készítünk, csak prézli helyett mákot használunk.

A megmosott, megszárított combokat besózod, megforgatod lisztben, felvert tojásban, majd mákban.

Nem darált és cukrozott mákot használunk hozzá.

Ha mindez megvan,akkor szokásos módon kisütöd,fontos,hogy lassú tűzön süsd,hogy átsüljön teljesen a hús.Ez kb.30-35 perc.

Tanácsok:
Sült burgonyával és borban főtt fűszeres szilvapéppel tálaltam.

Ha nem készítesz szilvapépet,akkor burgonyapürét,vagy párolt zöldségeket ajánlok.

A receptet a neten találtam,de a szilvapép ötlete az enyém.

Érdemes elkészíteni,nagyon finom.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell zöldségekkel » Mákos kocka » Pikáns csirkecomb. » Mákosguba torta
» Rántott csirkeszív » Zöldborsós csirkeragu » Almás csirkemájas serpenyő » Kínai csirke
» Csirke paprikás mártással » Gombás csirke egyszerűen » Kelkáposztás csirke » Vaníliás mákos guba
» Mákos körtés süti » Csirkemell céklás rizzsel » Szalonnás csirkemellsült » Fincsi mákosguba torta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.