Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Csirkecombok, ahányat akarsz, tojás, liszt, mák

/4 egész,de félbevágott combhoz nekem 13 dkg mák fogyott el./

Elkészítés:
Rántott csirkét készítünk, csak prézli helyett mákot használunk.

A megmosott, megszárított combokat besózod, megforgatod lisztben, felvert tojásban, majd mákban.

Nem darált és cukrozott mákot használunk hozzá.

Ha mindez megvan,akkor szokásos módon kisütöd,fontos,hogy lassú tűzön süsd,hogy átsüljön teljesen a hús.Ez kb.30-35 perc.

Tanácsok:
Sült burgonyával és borban főtt fűszeres szilvapéppel tálaltam.

Ha nem készítesz szilvapépet,akkor burgonyapürét,vagy párolt zöldségeket ajánlok.

A receptet a neten találtam,de a szilvapép ötlete az enyém.

Érdemes elkészíteni,nagyon finom.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt csirke póréval » Csirkés-sonkás rizs » Sajtos gombás csirkemell » Rakott csirke gombával
» Ricottás-mákos torta » Meggyes-mákos kekszgolyó » Fűszeres tepsis csirke » Kavart mákos
» Naranccsal sült csirkecomb » Csirkeegytál » Mandulás-mákos szelet » Csirke tárkonyos mártásban
» Mákos krémes » Almás mákos tejbegríz » Makaróni csirkehússal » Gombás csirkemellfilé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.