Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos kevert almával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8db tojás
25dkg darált mák
10dkg darált dió
10dkg édes morzsa
6dkg porcukor
6dkg kristálycukor
1db citrom reszelt héja és leve
1csomag sütőpor
1csomag vaníliás cukor
10dkg olvasztott margarin
25dkg pikáns alma
1evőkanál étolaj és liszt a tepsi kikenéséhez és megszórásához

Elkészítés:
A mákot,diót,édes morzsát és a vékony lapkákra vágott almát összekeverjük a sütőporral.A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot,a reszelt citromhéjat,a citrom levének nagy részét,csak egy mokkáskanálnyit hagyunk fehérjébe,hogy szebben verődjön.
Ha feloldódott a cukor a tojássárgájában,elkezdhetjük habbá verni a fehérjét.Amikor kész a hab,hozzáöntjük a sárgáját és hozzákeverjük a mák,dió,morzsa és alma keverékét és az olvasztott margarint.
Kiolajozott és lisztezett tepsibe rakjuk,elsímitjuk és 180fokon 20percig,160fokon még 15percig sütjük.A tészta tetejét megkenhetjük pikáns házi lekvárral,de anélkül is finom.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos körtés süti » Mákos Duna-hullám » Kevert sütemény » Mézes mákos parfé
» Habkönnyű mákos süti » Mákos őzgerinc » Bögrés mákos, vagy diós » Mákos-citromos sütemény
» Fincsi mákosguba torta » Birsalmával rakott tészta » Mákos túrókocka » Diós vagy mákos sütemény
» Mákos-túrós pite » Répaturmix almával » Diós és mákos bejgli. » Szilvás-mákos kalács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.