Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos kevert almával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8db tojás
25dkg darált mák
10dkg darált dió
10dkg édes morzsa
6dkg porcukor
6dkg kristálycukor
1db citrom reszelt héja és leve
1csomag sütőpor
1csomag vaníliás cukor
10dkg olvasztott margarin
25dkg pikáns alma
1evőkanál étolaj és liszt a tepsi kikenéséhez és megszórásához

Elkészítés:
A mákot,diót,édes morzsát és a vékony lapkákra vágott almát összekeverjük a sütőporral.A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot,a reszelt citromhéjat,a citrom levének nagy részét,csak egy mokkáskanálnyit hagyunk fehérjébe,hogy szebben verődjön.
Ha feloldódott a cukor a tojássárgájában,elkezdhetjük habbá verni a fehérjét.Amikor kész a hab,hozzáöntjük a sárgáját és hozzákeverjük a mák,dió,morzsa és alma keverékét és az olvasztott margarint.
Kiolajozott és lisztezett tepsibe rakjuk,elsímitjuk és 180fokon 20percig,160fokon még 15percig sütjük.A tészta tetejét megkenhetjük pikáns házi lekvárral,de anélkül is finom.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános kevert sütemény » Mákos-diós sütemény » Csodadiós vagy -mákos » Meggyes-mákos sütemény
» Francia mákos krémes » Mákos bögre » Mákos sárgabaracktorta » Almával töltött camembert
» Sertésszelet almával » Almás-mákos torta » Meggyes-mákos pite II. » Császártöltési mákos guba
» Vastag mákos sütemény » Citromkrémes mákos szelet » Tökös-mákos 'szórt' rétes » Kikevert kakaó


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.