Tutireceptek.hu fejléc

Mákos kevert almával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8db tojás
25dkg darált mák
10dkg darált dió
10dkg édes morzsa
6dkg porcukor
6dkg kristálycukor
1db citrom reszelt héja és leve
1csomag sütőpor
1csomag vaníliás cukor
10dkg olvasztott margarin
25dkg pikáns alma
1evőkanál étolaj és liszt a tepsi kikenéséhez és megszórásához

Elkészítés:
A mákot,diót,édes morzsát és a vékony lapkákra vágott almát összekeverjük a sütőporral.A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot,a reszelt citromhéjat,a citrom levének nagy részét,csak egy mokkáskanálnyit hagyunk fehérjébe,hogy szebben verődjön.
Ha feloldódott a cukor a tojássárgájában,elkezdhetjük habbá verni a fehérjét.Amikor kész a hab,hozzáöntjük a sárgáját és hozzákeverjük a mák,dió,morzsa és alma keverékét és az olvasztott margarint.
Kiolajozott és lisztezett tepsibe rakjuk,elsímitjuk és 180fokon 20percig,160fokon még 15percig sütjük.A tészta tetejét megkenhetjük pikáns házi lekvárral,de anélkül is finom.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós, vagy mákos rácsos » Gyors mákos kölessütemény » Mákos bögrés sütemény » Mákos kókuszos süti
» Csirkemell almával » Kefíres-mákos » Mákos-diós sütemény » Vastag mákos süti
» Mákos galuska » Mézes mákos parfé » Répás kevert süti » Meggyes-diós kevert süti
» Sütőtök körtével, almával » Sült vadliba birsalmával » Mákos túrótorta » Bögrés, csokis kevert süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.