Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos-vörösáfonyás püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 pohár (175 g) joghurt, a poharat tartsuk meg mérőedénynek!
3 egész tojás
1, 25 pohárnyi kristálycukor
0, 5 pohárnyi olaj
2 citrom reszelt héja (1 facsart leve)
2 pohár liszt
1 pohár mák
2 teáskanál sütőpor
10 dkg aszalt vörösáfonya csokidarabokkal keverve
vaj + liszt az őzgerincforma előkészítéséhez

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kivajazunk és lisztezünk egy őzgerincformát.

Egy kézi mixerrel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd a joghurttal és az olajjal, végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét is.

Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a mákot, valamint az áfonyát, illetve a sütőport. A lisztes keveréket apránként beleforgatjuk a joghurtos masszába.

A tésztát beleöntjük az előkészített formába, és 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e. A sütőből kivéve rácsra fektetve hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós püspökkenyér » Mézes püspökkenyér » Drezdai püspökkenyér » Olcsó püspökkenyér
» Citromos püspökkenyér » Sütőtök püspökkenyér » Mákos-szilvás püspökkenyér » Püspökkenyér egyszerűen
» Fahéjas püspökkenyér » Püspökkenyér másképp » Püspökkenyér » Almás püspökkenyér
» Annus püspökkenyere » Fehér püspökkenyér » Narancsos püspökkenyér » Briell-féle püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.