Tutireceptek.hu fejléc

Mákparfait forró meggy soute-val recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 dl tejszín
15 dkg darált mák
5 dkg vaníliás cukor
25 dkg kristály cukor
30 dkg meggy
5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
A tejszínt egy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és 10 dkg kristály cukrot. habverővel, kemény habot készítünk, majd hozzá adjuk a mákot, óvatosan elkeverjük, majd formába tesszük, és lefagyasszuk. A maradék kristály cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mandulát, picit átforgatjuk. Hozzáadjuk a meggyet is, és ha frissből csináljuk, akkor egy pici konyakot is. Átforraljuk, és kész is.
Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: tlia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom meggyes sütemény » Zserbógolyók meggyel » Meleg rumos meggyleves » Meggyes-vaníliás álom
» Tejszínes meggyleves » Fahéjas meggyleves » Finom meggyes » Desszertmeggy
» Forró limonádé » Meggyes kekszes » Hideg meggyleves mentával » Diós meggyes
» Meggy sarok » Meggyes túrókrém » Konyakmeggyes 3 » Meggyes-pudingos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.