Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Maláj csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3/4 kg csirkemellfilé
1/2 kg gomba
2 db póréhagyma
2 db sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 doboz bébi kukorica
20 dkg zöld hüvelyű zöldbab (egészben)
5 evőkanál szójaszósz
olaj

kínai fűszerkeverék (vagy curry-gyömbér-bors keverék)
kardamom

Elkészítés:
A hús felcsíkozzuk, a zöldségeket megpucoljuk. A répát, hagymát, gombát szintén felcsíkozzuk. Egy wokban olajat melegítünk. A csirkét lepirítjuk, miközben a kardamom magot is hozzáadjuk. Mikor már illatozik és megpirult, kivesszük és melegen tartjuk. Ugyanígy járunk el a többi hozzávalóval. Egyesével lepirítjuk őket és a húshoz öntjük, melegen tartjuk. Amikor minden hozzávalót lepirítottunk, az egészet visszaöntjük a wokba. Hozzákeverjük a fűszereket és a szószajószt. Míg a hús teljesen megpuhul (kb 5-10 perc) fedő alatt készre pároljuk.

Megjegyzés:
Köretként rizs vagy üvegtészta illik hozzá.


A receptet beküldte: gkreka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell barackosan » Indiai csirkecombok » Citromos csirke felsőcomb » Gombás rakott csirkemell
» Csípős pácolt csirkeszárny » Csirkemelles saláta » Tavaszi csirke » Illatos csípős csirke
» Kimélő csirkegombócleves » Csirke különlegesen » Ne hagyd abba csirke » Bazsalikomos csirkemell
» Csirkés-fetás tészta » Finom csirkecomb » Csirkés alagút » Szőlős csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.