Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Malakoff torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta,
3 csomag gesztenyepüré
4 dl tejszín,
Rum.

Elkészítés:
Sima habosra keverünk 75 dkg készen vett gesztenyemasszát 4 dl tejszínnel, felverés nélkül! Ezután egy pudingformát, vagy fazekat hideg vízzel kiöblítünk és kibéleljük alufóliával, esetleg folpakkal. Ezt is kiöblítjük hideg vízzel. Rumba mártunk babapiskótákat, de nem áztatjuk, és a forma aljára fektetjük, amennyi simán elfér, majd függőlegesen állítva is kibéleljük velük a formát úgy, hogy a piskóták szorosan fedjék egymást. Az edény fenekén fekvő piskótákra ujjnyi vastag rétegben kikevert krémet terítünk. Rá egy sor rumos piskóta, egy sor krém kerül, legfelül piskóták feküdjenek. Fedjük le egy olyan kis tányérral, mely a formába belefér és enyhén nyomjuk meg, majd legalább egy napra tegyük hűtőbe. Másnap a formát egy percre meleg vízbe állítjuk, a pudingot kiborítjuk, ráfolyatunk keserű csokiöntetet, és édes tejszínhabbal díszítjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hústorta » Répatorta 2 » Karamelles ananásztorta » Narancsos mascarponetorta
» Narancs-torta » Barackos túrótorta » Mikulástorta » Joghurtos tortácskák
» Csokoládés diótorta 2 » Tejszínes almatorta » Egyszerű joghurttorta » Borított sárgabaracktorta
» Diós körtetorta » Kekszes túrótorta » Mogyorókrémes lávatorta » Amerikai csoki torta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.