Tutireceptek.hu fejléc

Málnaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg málna
30 dkg porcukor
3 dl vörösbor
fél citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A málnát megtisztítjuk, megmossuk. Negyedrészét kb. 5 dkg porcukorral meghintjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés: A maradék porcukrot kb. fél l vízzel felforraljuk, ráöntjük a maradék málnára, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, alaposan összekeverjük, üvegtálba öntjük, majd belekeverjük a citrom levét és a fahéjat. A levesben elosztjuk a málnaszemeket, és 2–3 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Tejszínhabbal díszítjük.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnaleves fagyival » Zöldteás málnaleves » Joghurtos málnaleves » Rizses málnaleves
» Tárkonyos pulykaraguleves » Vegetariánus lasagne » Csülkös zöldbableves » Arab leves
» Tejfölös ôszibarackleves » Túrós » Gombás aprólékleves » Hideg zöldorsóleves
» Zabpelyhes paradicsomleves » Ecetes tojás » Rizses citromleves » Babos orjaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.