Tutireceptek.hu fejléc

Málnás nektarin sörbet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 nektarin,
20 dkg gurulós málna,
3 ek folyékony méz,
1.5 dl frissen préselt almalé,
fél citrom,
néhány citromfűlevél a díszítéshez.

Elkészítés:
A nektarint megmossuk, és papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A gyümölcsöt félbevágjuk, a magját, kivesszük, a húsát apró kockákra vágjuk. A gyümölcshúst összekeverjük a fél citrom kifacsart levével, a gyümölcscentrifugával frissen préselt almalével, végül az egészre rácsurgatjuk a mézet. Az így kapott gyümölcspépet lapos fémtálkákba adagoljuk, és 4 órán keresztül mélyhűtőben keményre fagyasztjuk. 30 percenként villával jó erősen átkeverjük, hogy ne keletkezzenek jégkristályok benne. A málnát kiválogatjuk, csak a legszebb szemeket használjuk fel. A gyümölcsöt megmossuk, a sörbetet kivesszük a jégről, hagyjuk kissé felengedni, majd elosztjuk rajat a málnaszemeket, és citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás trifle » Spéci sörbet » Csokis-málnás muffin » Málnás mikrós piskóta
» Málnás-csokis piskóta » Málnás vaníliás smoothie » Málnás palacsinta » Hideg málnás rétes
» Meggyes-málnás hűsítő » Málnás-túrós "torta" » Málnás túrótorta » Málnás muffin
» Málnás linzer - másként » Málnáskoktél » Málnás cheesecake-brownie » Málnás piskótabomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.