Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Málnás pillecukor recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg málna,
3 dl víz,
1 vaníliarúd kikapargatott belseje,
1 citrom reszelt héja,
4 csapott evőkanál zselatin,
60 dkg cukor,
3 dl keményítőszörp (pl. Tesco Golden Syrup),
1 csipet só,
a tepsi előkészítéséhez kevés olaj,
a szóráshoz 1 teáskanál étkezési keményítő ,
2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:
Kibélelünk folpackkal egy 20x30 cm-es, legalább 3 cm mély tepsit, és a folpackot vékonyan megolajozzuk.

A málnát szétturmixoljuk, majd átszűrjük, hogy ne legyenek benne magok. A málnapüréhez hozzáadjuk a víz ½-ét, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat, aztán mérsékelt tűzön kevergetve 2-3 perc alatt megmelegítjük. Ekkor levesszük, és megvárjuk, amíg már nem tűzforró, hanem csak kellemesen meleg. Ha a beledugott ujjunkat épp csak „megcsípi", akkor lesz jó. Most hozzákeverjük a zselatint, és amikor a zselatin pár perc múlva feloldódott, az egészet átöntjük egy keverőtálba.
Egy 26 cm átmérőjű teflonserpenyőbe beletesszük a cukrot, a keményítőszörpöt és a maradék vizet, aztán mérsékelt tűzön kevergetve szirupot forralunk belőle. Utána beleállítunk egy cukorhőmérőt, és keverés nélkül 2 percen át forrásban tartjuk, mert az a cél, hogy a hőmérséklete 115 C fok legyen.
Amikor megvan a kellően forró cukorszirup, lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel apránként hozzákeverjük a málnapüréhez. Ezután erősebb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és 8-10 perc alatt az egészet felhabosítjuk. Ettől kb. a duplájára nő a térfogata. (Vigyázat, a keverék „köpködhet", érdemes letakarni a másik kezünkkel.)
A pillecukor masszája ezzel elkészült. Gyorsan átöntjük a tepsibe, és ha nem simul el magától a teteje, enyhén olajos, széles pengéjű késsel egyenletes rétegben szétterítjük.
A pillecukrot 1 éjszakára magára hagyjuk a konyhapulton, hogy megdermedjen.
Másnap a keményítőt összekeverjük a porcukorral, szűrőbe tesszük, és a pillecukor tetejét alaposan megszórjuk vele. Ezután a pillecukrot vágódeszkára borítjuk, levesszük róla a folpackot, és a tetejére is hintünk a keményítős porcukorból. Végül olajozott késsel felkockázzuk, és a vágott oldalakat belemártjuk keményítős porcukorba, hogy ne tapadjanak.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás kupola » Málnáskoktél » Málnás túrókrém kókusszal » Málnás ribizlis ital
» Joghurtos-málnás kocka » Málnás mikrós piskóta » Málnaszörp » Málnasangria
» Málnás krémtúró » Málnás cheesecake-brownie » Málnás limonádé » Banános málnás turmix
» Málnás-túrós habos torta » Málnás sajttorta-kehely » Túrós-málnás muffin » Málnás triffle


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.