Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Málnatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához 4 egész tojás, 4 evõkanál porcukor, 4 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna; a töltelékhez 1 zacskó vaníliás pudingpor (amit hidegen kell kikeverni), 2 dl tej, 2 dl tejszín, 50 dkg málna (télen gyorsfagyasztott málnából lehet készíteni), ízlés szerint porcukor.

Elkészítés:
A tojások sárgáit habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a szódabikarbónát, és a liszttel felváltva a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A tortaformát kibélelem egy papírlappal, majd beleöntöm a tésztamasszát, és mérsékelten meleg sütõben megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A pudingport a hideg tejjel simára keverem, majd hozzáadom a megmosott és lecsöpögtetett málna felét, valamint a tejszínbõl vert kemény, cukorral ízesített habot. A megsült tortát két lapba vágom. Az alsó lapot megkenem a málnakrémmel, majd ráillesztem a másik lapot. Tetejét is bevonom a krémmel és belenyomkodom a maradék málnaszemeket. A hûtõszekrényben legalább egy napig hûtöm, csak ezután kínálom. Elég nehéz fölszeletelni, mert a krém igen lágy, de nagyon finom.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes málnatorta » Málnatorta - másként » Tejszínes Málnatorta » Mari néni MÁLNAtortája
» Csokoládés málnatorta » Csokoládékrémes málnatorta » Egyszerű málnatorta » Lekváros bukta másképp
» Mazsolás-túrós muffin » Habos félholdak » Citromtorta 2. » Mézes-béles (6 személyre)
» Meggyes hordó » Diós ostya » Tejszínes lúdláb torta » Lusta asszony túrós rétese


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.