Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandarintorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tepsi:

Sütőpapír

Tészta:

125 ml víz
25 g lágyvaj vagy margarin
1 csipet só
75 g búzaliszt
15 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
2-3 tojás (közepes nagyságú)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Töltelék:

175 g mandarin
400 g hideg tejszínhab
200 g joghurt (3,5%-os)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Egy narancs reszelt héja
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin

Elkészítés:
A vizet a vajjal és a sóval egy kicsi edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet összekeverjük a keményítővel, átszitáljuk, és egyszerre a forró keverékhez öntjük. Az egészet egy főzőkanállal egy sima masszává keverjük, majd kb. egy percig folyamatos keverés közben melegítjük, és egy keverőedénybe töltjük. Ezután 2 tojást egymás után a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk belőle a tésztához, hogy az erősen összeálljon, és megálljon egy kanál hegyén. A sütőport csak a hideg tésztához adjuk hozzá. 3 kör alakú 18 cm átmérőjű sütőpapírra tesszük a tészta 1/3-1/3 részét, ezeket elsimítjuk, tepsibe tesszük, majd megsütjük.


A megsült tésztát egy tányérhoz illesztve szabályosra vágjuk. Az alsó lapot tányérra tesszük, és köré csatolunk egy kör alakú tortaformát.
A felső lapot 8 egyenlő részre vágjuk.

A mandarint egy szűrőben jól lecsöpögtetjük. 8 gerezdet a tálaláshoz félreteszünk. A zselatint a tasakon lévő leírás alapján előkészítjük. A joghurtot, cukrot, vanillincukrot, narancshéjat, összekeverjük.
A tejszínhabot felverjük. Először 4 evőkanál joghurtos masszát összekeverünk a felmelegített zselatinnal, majd ezt a maradék masszához keverjük. Amikor a joghurtos massza zselésedni kezd, a tejszínhabot két kanál kivételével hozzákeverjük. A krém felét az alsó lapra kenjük, erre ráhelyezzük a mandarinok felét. A második lapot rátesszük, gyengén összenyomjuk. A maradék krémet erre rákenjük, a maradék mandarint pedig ráhelyezzük. A maradék tejszínhabot 8 egyenlő részben a krémre kenjük, erre rátesszük a felső lap 8 részét, és a félretett mandarinnal díszítjük.
A tortát legalább 3 óra hosszan a hűtőszekrényben hűtjük.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csiga-biga » Kanalas süti » AndlandReszelt túrós » Fakanalas csokicsoda
» Mazsolás zsemle » Szilvás süti » Habos almás fincsi süti » Porlós almás
» Kókuszgolyó egyszerűen » Lilla féle csokis muffin » Keletlen pite » Kata szelet- Mari mama módra
» Ánizsos piskóta fogyózóknak » Egyszeru dios suti » Sült csokis golyó » Cruffin


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.