Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
# 2 citrom
# 2 narancs
# 1 kis fej vöröshagyma
# 80 dkg csirkemellfilé
# 3 evőkanál liszt
# 8 evőkanál olívaolaj
# 1 dl fehérbor
# 10 dkg mandulaforgács

Elkészítés:
A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héjukat apróra vágjuk, levüket kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, 3 centis darabokra vágjuk, és lisztben megforgatjuk.
Elkészítés: A citrom- és narancshéjat két percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, és megismételjük az eljárást. Összekeverjük a mandulával. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. A csirkedarabokat néhány percig pirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a fehérbort, amitől enyhén megpárolódik. Belekeverünk 6 evőkanál citromlevet és 2 dl narancslevet. A szószhoz hozzáadjuk a mandulát, és nagy lángon összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: cleakm


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolgár lecsós csirkemell » Avokádós csirkemell » Brokkolis csirkemell II. » Mediterrán csirkemell
» Kókuszos és mandulás csiga » Csirkemelles tészta » Sült csirkemellfilé » Mandulás gyümölcssaláta
» Tejszínes csirkemell II. » Mandulás dara » Gesztenyés csirkemell » Almás csirkemellfilé
» Csirkemell formában sütve » Hamis vadas csirkemell » Mandulás almagombóc » Parmezános csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.