Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
# 2 citrom
# 2 narancs
# 1 kis fej vöröshagyma
# 80 dkg csirkemellfilé
# 3 evőkanál liszt
# 8 evőkanál olívaolaj
# 1 dl fehérbor
# 10 dkg mandulaforgács

Elkészítés:
A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héjukat apróra vágjuk, levüket kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, 3 centis darabokra vágjuk, és lisztben megforgatjuk.
Elkészítés: A citrom- és narancshéjat két percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, és megismételjük az eljárást. Összekeverjük a mandulával. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. A csirkedarabokat néhány percig pirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a fehérbort, amitől enyhén megpárolódik. Belekeverünk 6 evőkanál citromlevet és 2 dl narancslevet. A szószhoz hozzáadjuk a mandulát, és nagy lángon összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: cleakm


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai csirkemell » Gombás csirkemell 2 főre » Borzas csirkemell 2 » Currys thai csirkemell (1)
» Mustáros csirkemell » Hawannai csirkemell » Mandulás kekszgolyó » Sült csirkemellfilé
» Joghurtos csirkemell II. » Csirkemell rétegesen » Póréhagymás csirkemell » Sajtpaplanos csirkemell
» Almás rakott csirkemell » Svájci csirkemell » Csirkemell-"torta" » Pestós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.