Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás madeleine recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 80 g olvasztott vaj
- 2 db (egész)tojás
- 1 csipet só
- 100 g mandulaliszt
- 80 g liszt
- 80 g porcukor

Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet+ mandulalisztet+ sót .
A tojást porcukorral egyneműre keverjük( nem habosítjuk fel!) majd hozzákeverjük az olvasztott vajat.
A lisztes keveréket a tojáshoz keverjük, majd
formába töltjük a masszát egy nyomózsák segítségével.

Tanácsok:
A mandulaliszt nem olcsó, ha valaki nem akar venni helyettesítheti darált mandula&liszt keverékkel.



200 C-on, előmelegített sütőben, 10 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás tészta » Mandulás-Almás Lepény » Cseresznyés-mandulás pite » Mandulás keksztekercs
» Mandulás mézeskocka » Madeleine » Mandulás kuglóf » Mandulás édes tejleves
» Mandulás tofu » Sárga mandulás rizs » Mandulás zellerkrém » Mandulás-epres palacsinta
» Mandulás fokhagymaleves » Citromos mandulás hal » Csirke mandulás bundában » Mandulás cseresznyefelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.