Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás perec recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt,
5 dkg darált mandula,
13 deka vaj vagy margarin,
7 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1 tojássárga

A díszítéshez:
1 tojássárga,
1 evőkanál tejszín.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverjük össze, 30 percre tegyük a hűtőbe. A tésztát nyújtsuk hosszú, vékony henger alakra, szeleteljük fel, és formázzunk belőle perecet. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyük a pereceket. A tojássárgát keverjük össze a tejszínnel, és kenjük a sütikre. 200 fokon kb. 10 percig süssük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás-epres palacsinta » Kókuszos és mandulás csiga » Porhanyós vendégváró perec » Zsíros perec
» Mandulás szilvatorta » Mandulás banánkenyér » Fahéjas perecek » Legényfogó sajtos perec
» Mandulás zellerkrém » Sajtos mandulás csirke » Mandulás csokis kocka » Zöldborsós-mandulás rizs
» Mandulás rántott cukkini » Omlós kis perecek » Mandulás epertorta » Mandulás kocka (Zöld süti)


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.