Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás perec recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt,
5 dkg darált mandula,
13 deka vaj vagy margarin,
7 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1 tojássárga

A díszítéshez:
1 tojássárga,
1 evőkanál tejszín.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverjük össze, 30 percre tegyük a hűtőbe. A tésztát nyújtsuk hosszú, vékony henger alakra, szeleteljük fel, és formázzunk belőle perecet. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyük a pereceket. A tojássárgát keverjük össze a tejszínnel, és kenjük a sütikre. 200 fokon kb. 10 percig süssük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós-mandulás rizs » Mandulás tallér » Mandulás csokifelfújt » Mandulás álom
» Mandulás kekszes finomság » Mandulás-mákos szelet » Mandulás tészta » Mandulás nektarinszelet
» Mandulás tofu » Sajtos-sós perec » Mandulás édes tejleves » Diós cukros perec
» Mandulás epertorta » Fahéjas perecek » Narancsos-mandulás kifli » Vertperec


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.