Tutireceptek.hu fejléc

Marcipán tallér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Csokoládés krémhez
150 g étcsokoládé
100 g babapiskóta
1 tasak vaniliás cukor
2 teáskanál mandula aroma
kevés porcukor

Marcipános krémhez
300 g marcipán
50 g porcukor
30 g darált pisztácia

Mázhoz
100 g étcsokoládé
1-2 evőkanál napraforgó olaj
néhány szem pisztácia

Elkészítés:
A csokoládét nagyobb darabokra törjük, majd gőz felett megolvasztjuk. A babapiskótát egy nejlon tasakba tesszük, jól lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét, a vanillincukrot és a mandula aromát, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává keverjük. A masszát egy porcukorral enyhén megszórt munkalapon kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert fóliába tekerjük, és fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A marcipán masszát a porcukorral összegyúrjuk. A massza egyharmadához hozzáadjuk a darált pisztáciát, és kb. 20 x 14 cm-es lappá nyújtjuk. A maradék marcipánt egy 20 x 16 cm-es lappá nyújtjuk. A csokoládés hengert hosszában a pisztáciás marcipánlapra helyezzük, és óvatosan feltekerjük. Végeit benyomkodjuk. Az így kapott hengert hosszában a másik marcipánlapra helyezzük, és szorosan feltekerjük. Végeit ismét benyomkodjuk. Végül az egészet fóliába tekerjük, és kb. egy órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A mázhoz a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük. A csokis-marcipános hengerről eltávolítjuk a fóliát, és a kb. 1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A tallérokat egy villa segítségével a csokoládéba mártjuk, majd sütőpapírra helyezzük, és a csokoládé megszilárdulása előtt fél pisztácia szemmel díszítjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipános almatorta » Zabpehely tallér U1-ES » Ropogós tallérok » Palacsintatallérok túróval
» Sajtostallér » Marcipános golyók » Csokis tallérok » Pizzás tallér
» Mandulás tallér » Körtés kosárka marcipánnal » Csokoládés tallérok » Meggy-marcipán praliné
» Kókuszos-csokis tallér » Krémes kakaós tallérok » Narancsos marcipáncsók » Marcipános körtés pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.