Tutireceptek.hu fejléc

Marcipántallér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
krém:
150 gr étcsoki
100 gr babapiskóta
1 cs. vaníliás cukor
kevés porcukor
krém2:
300 gr marcipán
50gr porcukor
30 gr durvára vágott pisztácia
máz:
1500 gr étcsoki
1 ek olaj
pisztácia

Elkészítés:
először a marcipános masszát készítjük el, összegyúrjuk alaposan, és téglalapot formázunk belőle, vékonyra (kb fél centisre) kinyújtjuk.
A másik krémhez a babapiskótát összetörjük apróra, a vaníliás cukorral és a kevés porccukorral összekeverjük, és a felolvasztott, forró csokoládét belekeverjük. Gyorsan a marcipános masszára simítjuk.
Feltekerjük, mintha piskótatekercset készítenénk.
Hűtőben kidermesztjük, majd kb 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket az oldalukra fordítva, mintegy korongként megmártjuk a bevonócsokiban, és a tetejére durvára vágott pisztáciát szórunk.

Tanácsok:
Nem olcsó, de nagyon finom édesség, és akár ajándéknak, bonbonnak is kiváló :)


A receptet beküldte: Szasz23X


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Akácvirág bundában » Kókuszos csokis szelet » Nektarinos kagyló » Túrós-barackos tekercs
» A legfinomabb csokis muffin » Kelt rétes » Finom krémes habos süti » Fekete sütemény
» Körtés túrótorta » Darázs fészek » Mákos guba forró meggyel » Tripla kókusztekercs meggyel
» Női szeszély 3. » Zabpelyhes, gyümölcsös szelet » Banános-diós szelet » Kapucíner kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.