Tutireceptek.hu fejléc

Marhahús sült zöldségekkel (kínai) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre
45 dkg marhahús (hátszín, fehérpecsenye)
1 brokkoli
2 ek növényi olaj
1 vöröshagyma
2 szál szárzeller
25 dkg cukorborsó
5 dkg konzerv bambuszrügy
22 dkg gomba
1-2 ek osztrigaszósz


A páchoz
1 ek kínai rizsbor
csipet fehérbors

1 ek világos szójaszósz
1/2 tk szezámolaj (étolaj is jó)

Elkészítés:
1. A pácohoz a hozzávalókat összekeverjük
2. A húst vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. 20 percig állni hagyjuk.
3. Egy lábasban vizet forralunk és fél percre beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük.
4. Egy wokban vagy mély serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felhevítünk és megsütjük benne a marhahúst. Kivesszük és ezt is félretesszük.
5. A wokban ismét egy kevés olajat felmelegítünk és 1 percig kevergetjük-rázzuk benne a nagyobb kockákra felvágott hagymát.
6. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt szárzellert és a brokkolit és további 2 percig sütjük.
7. Most a cukorborsó, a gomba és a bambuszrügy következik. 1-2 percig rázogatjuk ezt is.
8. Hozzáadjuk a marhahúst, az osztrigaszószt és sóval ízesítjük.

Tanácsok:
én jázmin rizzsel tálalom


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis gombás marhahús » Kinai egyveleg » Tepsis hús zöldségekkel » Húsos kínai kel-leves
» Kínai kel tejföllel » Kínai csípős leves » Kínai sült rizs » Kínai husi angol zellerrel
» Kínai teapuncs » Marhahúsleves gazdagon » Sült virsli zöldségekkel » Marhahúsfelfújt
» Csirkemáj kínai módra » Kínai zöldségleves » Kínai kel - saláta » Kínai csirkeszárnyak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.