Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marhahús sült zöldségekkel (kínai) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre
45 dkg marhahús (hátszín, fehérpecsenye)
1 brokkoli
2 ek növényi olaj
1 vöröshagyma
2 szál szárzeller
25 dkg cukorborsó
5 dkg konzerv bambuszrügy
22 dkg gomba
1-2 ek osztrigaszósz


A páchoz
1 ek kínai rizsbor
csipet fehérbors

1 ek világos szójaszósz
1/2 tk szezámolaj (étolaj is jó)

Elkészítés:
1. A pácohoz a hozzávalókat összekeverjük
2. A húst vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. 20 percig állni hagyjuk.
3. Egy lábasban vizet forralunk és fél percre beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük.
4. Egy wokban vagy mély serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felhevítünk és megsütjük benne a marhahúst. Kivesszük és ezt is félretesszük.
5. A wokban ismét egy kevés olajat felmelegítünk és 1 percig kevergetjük-rázzuk benne a nagyobb kockákra felvágott hagymát.
6. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt szárzellert és a brokkolit és további 2 percig sütjük.
7. Most a cukorborsó, a gomba és a bambuszrügy következik. 1-2 percig rázogatjuk ezt is.
8. Hozzáadjuk a marhahúst, az osztrigaszószt és sóval ízesítjük.

Tanácsok:
én jázmin rizzsel tálalom


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai zöldséges tészta » Ánizsos főtt marhahús » Kinai egyveleg » Ez kínai-Max konyhájából
» Húsos kínai kel-leves » Párolt rizs zöldségekkel » Kínai kelsaláta » Kínaikel krémleves
» Kínai kelkáposzta főzelék » Siu mai - kínai ravioli » Zöldségleves marhahússal » Kínai gyöngyök
» Marhahússal töltött pita » Marhahúsleves gazdagon » Diétás marha (kínai étel) » Kínai zöldséges rizs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.