Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marhahúsleves gazdagon recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg. marhalábszár, 80 dkg. húsos sertéscsont, 2-3 nagyobb darab marha velős csont, 3-3 szál sárgarépa és petrezselyem gyökér, 1 közepes fej karalábé, 1 kisebb fej zeller, 1 közepes fej kelkáposzta fele, 1kis fej karfiol, 10 dkg. csiperke gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 db. zöldpaprika, 2 szem nagyobb, érett paradicsom, 1 db. csípős hegyes paprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál szemes fekete bors,1-2 cm. hosszúságú gyömbér( vagy egy mokkáskanál őrölt gyömbér), 1 kiskanál köménymag, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zellerzöld, 2db. marhahúsleves kocka, ételízesítő ízlés szerint.

Elkészítés:
A húsos csontot alaposan elmossuk, a velős csontot elmosás után mindkét végén alaposan besózzuk, a marhalábszárat nagyobb darabokra vágjuk. Nagyobb edénybe belerakjuk a csontos húst, a velős csontokat és a húst, megsózzuk, majd felöntjük hideg vízzel és főzzük. Ha habot vet, azt evőkanállal leszedjük. Ezt mindaddig tegyük meg, amíg a fővő lé habot vet. Ekkor belerakjuk az arányosan felszeletelt zöldségeket, a vöröshagymát héjastól,- de ketté vágva, - a paprikát, a paradicsomot,a gyömbért és a fokhagymát a fűszerekkel együtt. Ha a lé felfőtt, akkor összekötözve beletesszük a zellerlevelet és a petrezselyem zöld felét, majd fedővel letakarjuk úgy, hogy kevés rés maradjon. Hozzáadjuk a morzsolt leveskockákat és az ételízesítőt szükség szerint. Lassú tűzön főzzük kettő, kettő és fél órán keresztül A főzés befejezése előtt ha szükséges utánaízesítjük. A kész levesből külön-külön tányérra kiszedjük a húst, majd a zöldségeket is. A legvégén a végén a velős csontot, amihez időközben pirítós készítettünk. A főtt húst reszelt tormával kínáljuk.
A leszűrt leveshez külön kifőzött finommetélt, eperlevél, vagy kis kockatészta illik. Tálaláshoz felszeletelt csípős paprikát, és apróra vágott petrezselyemzöldet is kínáljunk.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojássaláta gazdagon » Rakott krumpli gazdagon » Sertéskaraj gazdagon.... » Bulgur leves gazdagon
» Töltött cukkini gazdagon » Csirkecomb gazdagon töltve » Melegszendvics gazdagon » Frankfurti leves gazdagon
» Rizstésztás marhahúsleves » Nokedlis hús gazdagon » Burgonyasaláta gazdagon » Krumplisaláta gazdagon
» Kinaikel saláta gazdagon » Káposztasaláta gazdagon » Tejfölös tészta gazdagon » Kelkáposzta leves gazdagon


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.