Tutireceptek.hu fejléc

Marhapörkölt Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kg marhadagadó (korábban lábszárból csináltam, de ez copákosabb, és még jobb ízű)
20 dkg kockára vágott füstölt nyers disznótarja
10 dkg disznózsír
3-4 kávéskanál szinező pirospaprika
3-4 közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 karikára vágott bácskai paprika
1-2 paradicsom
ízlés szerint kevés őrölt majoránna
kevés só (vigyázz, a füstölt tarja sós!!!)
0,5 l száraz vörösbor a pörkölthöz
0,5 l száraz fehérbor a laza fröccshöz
0,5 l szénsavas ásványvíz a laza fröccshöz

Elkészítés:
A dagadót 2 cm élhosszúságú kockákra nyiszálom. A veres- és fokhagymát külön-külön apróra vágom, majd a disznózsírt és a vereshagymát egy megfelelő méretű lábosba téve, elkezdek hagymát dinsztelni. Amikor üveges, hozzáteszem a fokhagymát és a majoránnát, és azonnal kikapcsolom alatta fűtést. Kicsikét kevergetem, hogy az ízek összeérjenek.
Belévetem a marhadagadót és a disznótarját. Összekeverem (mivel ez eddig 'piszkos' munka volt, mosom kezeimet).
(most jön a Laza fröccs:)))
A húskeveréket megpaprikázom, és visszateszem pörkölődni. Néhányszor megkavarom, majd felöntöm a fél liter vörösborral. Lefedem, hadd rotyogjon.
(Laza fröccs:)))
Úgy tíz perc múlva megkóstolom, és némi sóval ízesítem. Beledobálom a zöldpaprikát, a durvára vágott paradicsomot, megkeverem és lefödve hagyom tovább főni.
(Laza fröccs:)))
Ha a pörkölt leve fogytán van, némi vízzel, de ha még maradt a butelkában, vörösborral pótolom.
Kb. 2 óra múlva kész.
(közben Laza fröccs:((( - a fehér bor meg fogytán)

Tanácsok:
Imre gusztusa a tarhonyát kívánja leginkább hozzá. De nem rossz nokedlivel sem.
Jó étvágyat!
Minden észrevételt, hozzászólást, esetleges kiegészítést köszönettel fogad:
Imre

Elkészítési idő: 180 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: átlagos gramm
Zsírtartalom: átlagos gramm

A receptet beküldte: szimre


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőben sült marhapörkölt » Mákos guba szerintem » Finomfőzelék (szerintem) » Tiramisu nagyi szerint
» Marhapörkölt » Marhapörkölt Gundel módra » Baklava (szerintem) » Bundáskenyér-szerintem
» Szalagos fánk szerintem » Fokhagymás marhapörkölt » Fatányéros » Hagymás pulyka comb
» Csirkemájas rizotto » Csodacsirke » Domada » Tepsis csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.