Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marharagu Sztroganoff módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhahús (bélszín, lábszár vagy comb)
15 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes fej hagyma
30 dkg gomba
20 dkg csemege uborka
egy kis doboz paradicsompüré
2 babérlevél
1 evőkanál mustár
1-2 evőkanál citromlé
pár szál petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A szalonnát egész vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük. A zsírjára rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, a vékony csíkokra vágott húst és állandó kevergetés mellett kicsit átpirítjuk. Egy kevés vízben feloldjuk a paradicsompürét, a húsra öntjük, beletesszük a babérlevelet, mustárt, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. (A citromlével óvatosan, mert a mustár és az uborka is savanyú.)
Fedő alatt az 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. A főzés vége előtt 10 perccel adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott uborkát. A tetejét megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

Tanácsok:
Párolt brokkolit és sárgarépát adhatunk mellé.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis krumpli Ors módra » Fettuchini (magyar módra) » Juhtúrós Lepény Albi módra » Göngyölt Husika Heni-módra
» Túrós pogi Ági módra » Rácsos almás Ági módra » Zserbó zsiinaa módra » Paprikás szegedi módra
» Gyümölcsleves Lajos módra » Banankenyer Maris modra » Ketchup Adél módra » Hátszín Eszterházi módra
» Tészta "csaknehusi" módra » Sólet Ági módra » Piskóta Nono módra.) » Huspastetom Maris modra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.