Tutireceptek.hu fejléc

Mariann sütije recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:60dkg liszt
20dkg zsír
20dkg porcukor
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál tejföl
Krém:1/2l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 ráma
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:1 kg reszelt alma
2 evővanál vaj
10 dkg cukor
1 teáskanál fahély

Elkészítés:
A tésztát jól összedolgozzuk ésegy tepsi alján 3 lapot sütünk belőle(kb:15 perc)Közben elkészítjük a krémet.1/2 l tejből és a 2 csomag pudingból megfőzzük az alapot.A rámát,15 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük.Hozzáadjuk az alaphoz.A tölteléknél az 1 kg almát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot és a fahélyat majd pár percig főzzük.
Az első tésztalapot tepsibe rakjuk.Rátesszük a krémet, majd a 2. lapot.Ennek tetejére rakjuk az almát,majd a 3. lapot.1 napra hűtőbe rakjuk pihentetni.

Tanácsok:
Zsír hejett használható vaj is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: maul-andi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Syl diós sütije » Mami bögrés sütije » Erga sütije » Adri csokis sütije
» Kezdők csokis sütije » Gulyásleves Mariann módra » Nagyi cukros sütije » Amarinda kávés sütije
» Szeszi sütije » Erzsike gyümölcsös sütije » G. Maresz sós sütije » Linda Pudingos sütije
» Lusta asszony Túrós sütije » Mariann szelet » Magdika diós sütije » Marika répasütije


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.