| Marlenka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 24dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 12dkg margarin 1 csomag sütőpor fél kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék 24dkg liszt Krémhez: 2 tubus (34dkg)cukrozott sűrített tej 30dkg margarin 3-4 evőkanál porcukor vagy méz 1 kiskanál rum 6-8dkg sózatlan földimogyoró(ez el is maradhat) Tetejére: 3-4dkg sózatlan földimogyoró 2 evőkanál méz Elkészítés: 1. A tésztához a tojások sárgáját a cukrokkal jól összekeverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk. A sütőport és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük a liszttel, az előzőekhez adjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. 2. A massza felét egy tepsiben elsimítjuk. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. 3. A töltelékhez a sűrített tejet serpenyőbe tesszük, és közepes lángon, kevergetve kb. 10 percig főzzük. Akkor jó, ha egy kicsit besűrűsödik, a benne lévő cukor pedig egy kicsit karamellizálódik, világosbarnára festve az egészet. Hűlni hagyjuk. 4. A puha margarint először magában keverjük habosra és közben hozzáadjuk az elkészített sűrített tejet is. A mézzel, a rummal, és a durvára vágott mogyoróval ízesítjük. 5. A kisült lapokat félbevágjuk, majd a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Durvára vágott mogyoróval megszórjuk, vékonyan pedig mézet csurgatunk rá. Letakarva behűtjük pár órára, hogy az íze összeérjen. Tanácsok: Nehézségi fokozata közepes. Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 419 kcal A receptet beküldte: Maris86 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |