Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marokkói csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
15 dkg zöld olívabogyó
2 evőkanál paprikakrém
1 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 db citrom
1 dl száraz fehérbor
15 dkg kuszkusz
sáfrány

őrölt kömény
örölt bors

Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk és olívaolajon elősütjük.Amikor a hús megpirult,hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd pár perc után belekeverjük a paprikakrémet.
Felöntjük fehérborral,borsozzuk és megvárjuk,hogy a levét elföjje.Ekkor egy csipet sáfránnyal fűszerezzük.Belereszeljük a citromok héját(*)meghintjük az őrölt köménnyel,és beleöntjük a kicsavart citromok levét.Pici vizzel felöntjük és puhára főzzük.

A kuszkuszt előírás szerint elkészítjük.(fórró sós vízzel felöntjük,és jól lezárjuk,betakarjuk konyharuhával.5 perc mulva kész!!!)

Tanácsok:
(*)Nagyon pikáns ízesítője a sóban érlelt citromhéj.
Ezt úgy készítjük,hogy 2 napig hideg vízben áztatjuk a megmosott egész citromot,majd ketté vágjuk és jól zárható üvegbe nyomjuk egymás fölé a felezett citromokat.Soronként bőven sózzuk,majd a végén a tetejére olívaolajat öntünk.
Lezárjuk az üveget és min.1 hónapig sötét helyen érleljük.Néha meg lehet rázogatni.Hűtőben nagyon sokáig eláll.
Ezt amikor használni akarjuk ízesítőül, a citrom belsejét kiszedjük,eldobjuk.A citromhéját felkockázzuk és reszelt citromhéj helyett ezzel ízesítjük az ételt.Nem bánjuk meg a macerás előkészítést,mert isteni az íze!!!!!!!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: tjudy25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi csirkemell » Mexikóis csirkepörkölt » Mediterrán csirkemell » Karfiolos-csirkés egytál
» Sült csirke másképp » Sajtos csirke » Csavart csirke » Tejszínes csirkemell II.
» Sokadik töltött csirkecomb » Erdélyi csirke raguleves » Mézes Gyömbére Csirkemell » Illatos sültcsirke
» Karfiolos csirkemell » Petrezselymes csirkemell » Csirkemájpörkölt, borsóval » "Vad"csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.