Tutireceptek.hu fejléc

Márványsajtos burgonya krém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
2 szál zellerszár
5 dkg póréhagyma
1 dl tejszín
5 dkg márvány sajt

Elkészítés:
A burgonyát, a zellert és a póréhagymát nagyjából egyforma darabokra várjuk. Sós vízben feltesszük főni, és ha minden zöldség megfőtt, akkor az egészet összeturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk, fehérborssal ízesítjük. Ha ezután túlságosan sűrű, 1 dl vízzel még fel lehet higítani. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére a márványsajtot. Nagyon finom.


A receptet beküldte: virgo

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cékla krémleves » Zellerleves sajtfelfújttal » Burgonyás knédli » Krémleves sütőtökből
» Halloween-napi tökleves » Tarja burgonyafelfújttal » Rumos-burgonyás palacsinta » Sajtkrémleves
» Burgonyagombóc káposztával » Tyúkleves lábatlannal » Boszniai tojásleves » Legényfogó leves
» Öszibarack leves hidegen » Gulyásleves csipetkével » Tejfölös zöldbab leves » Gombás tepsis burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.