Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Masánszky rizsfelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 csipet só
forró tej
4 tojás
10 dkg cukor
4 dkg vaj
1 citrom
20 dkg (friss vagy mirelit) vegyes gyümölcs
a tepsihez kevés vaj és zsemlemorzsa
a tálaláshoz porcukor
a díszítéshez 1 csokor citromfű

Elkészítés:
A megmosott, lecsepegtetett rizst másfélszeres mennyiségű forró vízzel öntsük fel, sózzuk meg, és fedővel letakarva, kislángon addig pároljuk, míg a vizet felveszi. Öntsük hozzá a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró tejet, és most már fedő nélkül főzzük készre a tejberizst, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük fehéredésig a tojás sárgákat a cukorral, a puha vajjal, a citrom reszelt héjával, és adjuk a meleg rizshez. Egyenletesen keverjük össze, lazán forgassuk bele a gyümölcsöt és a tojásfehérjék habját. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formába, és 180 °C-os sütőben süssük pirosra. 10 percig pihentessük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva, pár szem gyümölccsel, citromfűvel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habkönnyű rizsfelfújt » Mákos rizsfelfújt » Gyümölcsös rizsfelfújt » Rizsfelfújt nektarinnal
» Rizsfelfújt eperrel » Rizsfelfújt eperöntettel » Rizsfelfújt » Rizsfelfújt 1
» Diós rizsfelfújt » Rizsfelfújt ízesítve » Rizsfelfújt almával » Almas-túrós rizsfelfújt
» Zöldséges rizsfelfújt » Almás rizsfelfújt » Feketeerdő-rizsfelfújt » Rizsfelfújt meglepetéssel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.