Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mascarpone-eper fagylalt recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
50 dkg földieper
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek citromlé
50 dkg mascarpone sajt
125 ml tejszín

Elkészítés:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekbõl - néhány szem kivételével - botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk.
A tejszínt habbá verjük és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk.
Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.

Tanácsok:
Ha nincs fagylaltgép, mélyhûtõben is elkészíthető a fagylalt. Ekkor tízpercenként keverjük jól át a masszát, amíg teljesen meg nem fagy.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Keserűcsokis fagylalt » Peche Melba fagylaltkehely » Tutti-frutti fagylalt » Gyümölcs fagylalt
» Sárgadinnyefagylalt » Joghurtos málnafagylalt » Fagylaltos palacsinta » Áfonyás fagylalt
» Rumos fagylaltkehely » Eperfagylalt gyümölccsel » Puchbergi mákfagylalt » Ribizlifagylalt
» Kávékrém Fagylalt » Narancsfagylalt » Gyümölcsös fagylaltkehely » Gyümölcs fagylaltok


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.