| Masnitészta sült padlizsánnal receptTésztafélék Hozzávalók: 40-40 dkg padlizsán és masnitészta 2 paradicsom 6 evőkanál olívaolaj 2-2 evőkanál korianderlevél és borecet 20 dkg (konzerv) csicseriborsó 1 evőkanál balzsamecet 3 gerezd fokhagyma késhegynyi cayenne bors õrolt bors só Elkészítés: A padlizsánokat hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, fél óráig állni hagyjuk, amíg a leve kicsöpög. Itatóson leszárítjuk, bekenjük olívaolajjal, és grillen 10 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük, közben sózzuk, borsozzuk. A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A paradicsomokat felnegyedeljük, a kihűlt padlizsánt darabokra vágjuk. A maradék olajat elkeverjük a kétféle ecettel, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott korianderrel, a cayenne borssal, és megsózzuk. Salátástálba öntjük a tésztát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, meglocsoljuk az öntettel, jól összekeverjük, rátesszük a paradicsomot, a padlizsánt, és tálaljuk. Sült halakhoz, rántott húsokhoz, roston sült marha- vagy sertés hátszínhez kínálhatjuk köretként. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |