Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás almás szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
37 dkg liszt
3 tojás
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
20 dkg porcukor
2 citrom
50 dkg jonatán alma
10 dkg mazsola
2 teáskanál sűtőpor
1 csomag vaniliás cukor
csipetnyi őrölt fahéj
a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
Az egyik citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.Az almát megmossuk és meghámozzuk. Durvára lereszeljük, majd citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.A vajat vagy margarint a cukorral és a vaniliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd összegyúrjuk a vajas krémmel.Beledolgozzuk a reszelt almát, a megmosott,lecsöpögtetett mazsolát,majd a citromhéjat és csipetnyi őrölt fahéjat.A tésztát margarinnal kikent tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőbe aranysárgára sütjük.A sütőből kivéve kihűtjük. A félretett citrom levét kifacsarjuk, majd kikeverjük a porcukorral.A fehér citrommázat a kihűlt tészta tetejére kenjük,és hagyjuk megszilárdulni.

Tanácsok:
A tésztát durvára vágott dióval, cukrozott naarancshéjjal is dusíthatjuk.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-puncsos csokissüti » Kókusz szelet » Namír szelet » Reszelt túrós, mazsolás
» Reszelt túrós szelet » Almáskalács » Narancsmázas szelet » Orchidea szelet
» Almás krémes diétásan » Londoni szelet » Házi sport szelet » Almás-fahéjas kevert
» Almás melegszendvics » Almás-boros borjúmáj » Rezgő szelet » KGST-szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.