Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás almás szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
37 dkg liszt
3 tojás
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
20 dkg porcukor
2 citrom
50 dkg jonatán alma
10 dkg mazsola
2 teáskanál sűtőpor
1 csomag vaniliás cukor
csipetnyi őrölt fahéj
a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
Az egyik citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.Az almát megmossuk és meghámozzuk. Durvára lereszeljük, majd citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.A vajat vagy margarint a cukorral és a vaniliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd összegyúrjuk a vajas krémmel.Beledolgozzuk a reszelt almát, a megmosott,lecsöpögtetett mazsolát,majd a citromhéjat és csipetnyi őrölt fahéjat.A tésztát margarinnal kikent tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőbe aranysárgára sütjük.A sütőből kivéve kihűtjük. A félretett citrom levét kifacsarjuk, majd kikeverjük a porcukorral.A fehér citrommázat a kihűlt tészta tetejére kenjük,és hagyjuk megszilárdulni.

Tanácsok:
A tésztát durvára vágott dióval, cukrozott naarancshéjjal is dusíthatjuk.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vasutas szelet » Hamis sonkaszelet » Nanuk szelet » Almás-fahéjas kevert
» Mokka szelet » Sportszelet » Formás almás kelesztve » Habos-mazsolás túrótorta
» Villámgyors bögrés almás » Mustáros-gombás szelet » Almáslepény a'la Kátya » Meggyes kekszes szelet
» Almás rántott sajt » Amerikai almás palacsinta » Halszelet pikáns bundában » Csupa hab szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.