Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás borleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter édes fehérbor
5 dkg mazsola
5 dkg cukor
4 tojássárgája
1 dl tejszín
1/2 citrom héja,

szegfűszeg, fahéj(vagy mézeskalács fűszerkeverék)
1/2 dl konyak a mazsola áztatásához

Elkészítés:
A bort gyöngyözésig hevítjük, majd beletesszük a cukrot, a fűszereket és a citromhéjat. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy így érlelődve langyosra hüljön. Közben a tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és állandó keverés közben lassan hozzáöntjük a bort. Addíg keverjük, míg krémszerű nem lesz, majd beleszorjuk az előzőleg konyakban áztatott mazsolát. Tálaláskor tejsznhabbal és mazsolaszemekkel díszítjük a borlevest.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás-currys rizs » Mazsolás cifra kalács » Túrós-mazsolás szelet » Almás-mazsolás rizs
» Habos-mazsolás túrótorta » Mazsolás rizspuding » Mazsolás túrós tészta » Mazsolás tejberizs
» Mazsolás paraj » Tokaji borleves mazsolával » Mazsolás korong » Mazsolás zsemle
» Mazsolás vanílialeves » Márványos mazsolás kuglóf » Mazsolás-zabpelyhes keksz » Mazsolás mikrós piskóta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.