Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás borleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter édes fehérbor
5 dkg mazsola
5 dkg cukor
4 tojássárgája
1 dl tejszín
1/2 citrom héja,

szegfűszeg, fahéj(vagy mézeskalács fűszerkeverék)
1/2 dl konyak a mazsola áztatásához

Elkészítés:
A bort gyöngyözésig hevítjük, majd beletesszük a cukrot, a fűszereket és a citromhéjat. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy így érlelődve langyosra hüljön. Közben a tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és állandó keverés közben lassan hozzáöntjük a bort. Addíg keverjük, míg krémszerű nem lesz, majd beleszorjuk az előzőleg konyakban áztatott mazsolát. Tálaláskor tejsznhabbal és mazsolaszemekkel díszítjük a borlevest.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás rizsfánk » Mazsolás tejberizs » Mazsolás túrópuding » Angol mazsolás kalács
» Diós-mazsolás tallér » Mazsolás banánturmix » Borleves másik változata » Kétszinű mazsolás kuglóf
» Mazsolás túrós batyuk » Mazsolás-citromos csirke » Reszelt túrós, mazsolás » Mazsolás-currys csirke
» Almás-mazsolás crumble » Mazsolás rumpuncs » Mazsolás paraj » Mazsolás krémtúró


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.