Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás felfujt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg liszt
15 dkg mazsola
10 dkg szőlő ( vagy még 5 dkg mazsola)
3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
só, a formakikenéséhez vaj és liszt
öntet ízlés szerint

Elkészítés:
A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk ( a szőlőszemeket megmossuk, kimagvazzuk, és négyfele vágjuk) A cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Belekeverjük a reszelt citromhéját, a vaníliáscukrot, egy csipet sót, és végül a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük, ügyelve, hogy ne törjön össze. A lecsepegtetett mazsolát (a szőlőszemeket) is hozzáadjuk. Hat fém pudingformát vagy egy hatrészes muffin formát kivajazunk, (lehet püspökkenyér forma is, így egyben ül) kilisztezünk, és beleöntjük a masszát. 160 fokon előmelegített sütőben 15 percet sütjük (egyben sütés eseté tovább tűpróbáig) A sütőből kivéve tálaljuk


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás tallér » Almás diófelfújt » Mazsolás-tejszínes harcsa » Almás felfújt
» Krumplifelfújt brokkolival » Édes kiflifelfújt » Hagymás-mazsolás rizs » Rizsfelfújt
» Mazsolás túrós tészta » Brokkoli felfújt » Zöldséges rizsfelfújt » Mazsolás álom
» Mazsolás-cukros briós » Sajtos karfiol felfújt » Csokifelfújt » Rizslisztes felfújt


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.