Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás hurka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg. sertés apróhús,
25 dkg. vöröshagyma,
10 dkg. sertészsír,
1 kg. sertésmáj,
50 dkg. rizs,
2 dkg. őrölt fekete bors,
1 evőkanál morzsolt majoránna,
1 kg. tokaszalonna,
só,
10 dkg. mazsola,
2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika

Elkészítés:
A májat negyedelve-felezve, a húst felkockázva, a tokaszalonnát egészben feltesszük főni, majd a májat 30 percnyi abálás után kivesszük a léből, a többit tovább főzzük még egy fél órányit, majd kiszedjük. A visszamaradó abalében a rizst készre főzzük és leszűrjük, hideg vízben leöblítjük. Közben a sertészsíron az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A húsféléket kiszedés után ledaráljuk a májjal együtt. Hozzáadjuk a megpiritott vöröshagymát, a mazsolát, a fűszereket, a rizst és alaposan összekeverjük.Ha nagyon kemény, akkor kevés abalevet is adhatunk a masszához.
Sertésbélbe lazán töltve a végeket elkötjük, majd majdnem forró meleg vízben 30 - 35 percig főzzük.

Tanácsok:
sütve, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás túrótorta » Túrós, mazsolás muffin » Túrós-mazsolás süti » Mazsolás fogyikeksz 1.
» Mazsolás almaleves » Mazsolás-pulykás tortilla » Hurka káposztával » Mazsolás házi krémtúró
» Mazsolás-ánizsos kenyér » Mazsolás kekszes finomság » Mazsolás tejberizs » Mazsolás túrós tészta
» Szőlős-mazsolás muffin » Túrós, mazsolás kuglóf » Mazsolás banánturmix » Hagymás-mazsolás rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.