Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 dl rizs
3 ek mazsola
5 dkg margarin
kurkuma
ételízesítő

Elkészítés:
A rizst 5 dkg forró margarinban megpirítjuk, ha kifehéredett, felöntjük 4 dl vízzel, majd lefedve, néha keverve addig főzzük, míg majdnem felszívja az egész vizet. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg 2 órára hideg vízben áztatott mazsolát, enyhén fűszerezzük ételízesítővel,
kurkumával (ez sárgára színezi), és a gázt kikapcsolva, letakarva hagyjuk pihenni 20 percig.


A receptet beküldte: cirmesitompika

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás kalács 2 » Almás-mazsolás crumble » Mazsolás kekszes finomság » Mazsolás-cukros briós
» Mazsolás almaleves » Mazsolás almás szelet » Mazsolás vanílialeves » Mazsolás cifra kalács
» Mazsolás borleves » Reszelt túrós, mazsolás » Mazsolás felfujt » Mazsolás házi krémtúró
» Mazsolás-currys csirke » Almás-mazsolás muffin » Mazsolás túrógombóc » Szilvás-mazsolás hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.