Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 dl rizs
3 ek mazsola
5 dkg margarin
kurkuma
ételízesítő

Elkészítés:
A rizst 5 dkg forró margarinban megpirítjuk, ha kifehéredett, felöntjük 4 dl vízzel, majd lefedve, néha keverve addig főzzük, míg majdnem felszívja az egész vizet. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg 2 órára hideg vízben áztatott mazsolát, enyhén fűszerezzük ételízesítővel,
kurkumával (ez sárgára színezi), és a gázt kikapcsolva, letakarva hagyjuk pihenni 20 percig.


A receptet beküldte: cirmesitompika

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás sült pulykamell » Mazsolás-currys csirke » Mazsolás rizspuding » Túrós-mazsolás süti
» Mazsolás kakaótorta » Mazsolás mikrós piskóta » Mazsolás palacsinta » Mazsolás-habos lepény
» Mazsolás túrós szelet » Túrós, mazsolás kuglóf » Mazsolás, diós fánk » Mazsolás kuglóf
» Szőlős-mazsolás muffin » Mazsolás-citromos csirke » Mazsolás krémtúró » Mazsolás rumpuncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.