Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás rízzsel töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke és a mája,zúzája
15 dkg rízs
5 dkg mazsola
1 kk.majoranna
1kk. ételízesítő
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
só,bors
esetleg egy csipetnyi curry

Elkészítés:
A májat és a zúzás forrásban lévő vízbe tesszük, és egy-két percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk. A rízst enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kihült,összekeverjük a felvert tojásokkal, a darált májjal és zúzával, a mazsolával és a fűszerekkel. A csirkét kívül-belül bedörzsöljük sóval. A tölteléket a csirke fellazított bőre alá töltjük, majd a csirkét alufőliába csomagoljuk és forró sütőbe tesszük. Egy óra múlva levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
Jó negyedórát állni hagyjuk sütés után, akkor könnyebb szeletelni.Burgonyapürével, vagy hagymás hagymasalátával tálalhatjuk.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulyka zöldségesrizzsel » Brokkolival töltött fasírt » Csirkehúsos rakott tészta » Csirkecsontleves
» Töltött ropogós pogácsa » Töltött karaj, másképpen » Ananászos csirkemell 2. » Császárnő csirkéje
» Sajttal sült csirkemell » Csirke kuglóf » Sóágyon sült csirke » Juhtúrós töltött krumpli
» Joghurtos párolt csirke » Töltött bárány » Toszkán csirke » Csirkekuglóf *


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.