Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás zsemle recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kocka élesztő
0,25 l tej
50 dkg liszt
1 tojás
10 dkg puha vaj vagy sütőmargarin
10 dkg cukor
csipetnyi só
10 dkg mazsola
Tetejére

1 tojássárgája
0,5 dl tej
1 tojássárgája
0,5 dl tej

Elkészítés:
A mazsolát válogassuk át, mossuk meg, öblítsük le, és hagyjuk megszáradni papírkéztörlőn. Mérjük ki a hozzávalókat. A tejet melegítsük fel langyosra, az ujjaink között szétmorzsolt élesztőt oldjuk fel benne. A lisztet, cukrot, vajat vagy sütőmargarint, tojást, valamint az élesztős tejet alaposan dolgozzuk össze (kézzel is elvégezhető), adjuk hozzá a mazsolát is. A tésztát letakarva, meleg, huzatmentes helyen 45 percig kelesztjük. A tésztát gyúrjuk át, deszkán nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra, és 4-5 cm átmérőjű pohárral, vagy kör alakú szaggatóval szaggassunk belőle köröket, amelyeket kézzel golyóvá formálunk. A kilógó mazsolákat nyomjuk bele a tésztába. A tésztagolyókat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, letakarva kelesszük újabb 15 percig. A zsemlék tetejét kenjük meg ecsettel tojássárga és tej keverékével, majd 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás-currys csirke » Diós-mazsolás tallér » Házi magvas zsemle » Zsemlés rakott túró
» Zsemlemártás » Zsemlekenyér » Mákos zsemle » Kétszinű mazsolás kuglóf
» Sajtos rakott zsemle » Káposztával töltött zsemle » Ciabatta zsemlék » Mazsolás tallér
» Zsemlegombóc 1. » Zsemlegombóc vadashoz » Mazsolás, diós fánk » Mazsolás-tejszínes harcsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.