Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mediterrán krumplisaláta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A salátához:
25 deka vékonyhéjú krumpli

1 piros, vastaghúsú, ún. kaliforniai paprika (16 deka)
1 evőkanál olívaolaj
kb. 6 szem magozott, fekete olajbogyó (2 deka)

Az öntethez:
3 evőkanál joghurt (7 1/2 deka)
1 kávéskanál friss citromlé
1/4 kávéskanál morzsolt oregano
1/4 kávéskanál szárított rozmaring
1/2 deci víz
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:
A krumplit folyó melegvíz alatt alaposan megmosom, közben körömkefével jól meg is dörgölöm. Ha már makulátlanul tiszta, héjastul kb. 3x3 centis kockákra darabolom, és beleszórom egy fazékba.
Ezután engedek rá bőven vizet, teszek hozzá sót, és felforralom. Amikor elkezd bugyogni, mérsékelem a lángot, lefedem, és 5-6 perc alatt haraphatóan puhára főzöm. Ha a krumplikockán már könnyen megy át egy tű, leszűröm, hideg vizet engedek rá, és papírtörlőn szétterítve megszárítom.
Miközben a krumpli rotyog, megpárolom a paprikát. Ehhez a megmosott paprikát félbevágom, kimagozom, felmetélem 1/2 centis csíkokra, és egy mérsékelt tűzre tett, 24 centi átmérőjű teflonserpenyőben addig kevergetem olívaolajon, amíg megpuhul. Ekkor szűrőlapáttal kiszedem a paprikát, és beleteszem abba a jól záródó műanyag dobozba, amelyben másnap magammal viszem majd az ebédet.
A serpenyőt nem mosom el, hanem elkészítem benne az öntetet. Így legalább az is átveszi a sült paprika finom, nyárias ízét. Tehát belekanalazom a serpenyőbe a joghurtot, rákanalazom a citromlevet, majd meghintem a morzsolt oreganóval és a szárított rozmaringgal. Utána hozzá öntöm a vizet, sózom, borsozom, és takaréklángon kevergetve összemelegítem az egészet.
Miután az öntettel megvagyok, kihalászom az olajbogyókat az üvegből, lecsöpögtetem őket, és apróra vágva hozzákeverem a paprikacsíkokhoz. Az ebéddobozba így már csak a megfőtt krumplikockákat és a serpenyőben összerotyogtatott öntetet kell beletennem. Ezután jól összekeverem a salátát, és ha teljesen kihűlt, berakom éjszakára a hűtőbe.
Másnap magammal viszem, és attól függően, hogy mihez van inkább kedvem, hidegen vagy mikróban langyosra melegítve eszem meg.
1 adag lesz belőle.


A receptet beküldte: Ilcs22


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vicky krumplisalátája » Egyszerű mediterrán kenyér » Mediterrán tészta » Mediterrán rakottas
» Mediterrán lazactatár » Mediterrán tepsis burgonya » Mediterrán tésztasaláta » Gazdag krumplisaláta
» Mediterrán rántott csirke » Krumplisaláta gazdagon » Mediterrán csirkemell » Mediterrán saláta
» Hamis krumplisaláta » Mediterrán hal » Mediterrán dinnyesaláta » Mediterrán csoda


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.