Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás, fekete olajbogyós penne recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg penne tészta
8-10 dkg fekete olajbogyó
15 dkg darált hús
jókora marék medvehagyma-levél
kb. 10 cm hosszú póréhagyma szár
Tabasco szósz
1 dl főzőtejszín
2-3 evőkanál étolaj

bors

Elkészítés:
A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékony szeletekre. Ugyanígy a medvehagyma-levelet és az olajbogyót is.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a darált húst, kicsit átsütjük, majd a pórét és az olajbogyót, végül a medvehagyma-levelet.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a csípős íz eléréséhez megszórjuk egy kis Tabasco szósszal.
Ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd a közben kifőzött "al dente" pennére öntjük. Összekeverjük és tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fekete-erdő muffin » Halas penne » Paradicsomos babos penne » Fekete-fehér kocka
» Sajtos-medvehagymás tészta » Fekete-fehér muffin U1 » Feketeerdő alagút » Fekete-fehér finom süti
» Fekete mágia » Sonkasaláta pennével » Medvehagymás-sajtos kalács » Tonhalas penne
» Feketeerdő parfé » brokkolis penne » Feketeáfonya-ital » Feketeerdei Meggytorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.