Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás gombóc (vegan) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy csomag medvehagyma
700 g krumpli
300 g tofu
110 g liszt
50 g csicseriborsóliszt
1 ek. lenmagliszt
4-5 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 mk. kurkuma
1 mk. bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, és kockára vágva sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt, leszűrjük, és összetörjük egy tálban, amiben gyúrni is tudjuk majd.
A tofut aprítóban dolgozzuk morzsás állagúra, a medvehagymát vágjuk vékony csíkokra.
Keverjük a krumplihoz az összes hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze a masszát.
Kiskanál segítségével formázzunk 3 cm átmérőjű gombócokat, és bő olajban süssük ki.

Tanácsok:
Ebből a mennyiségből 50-60 db kis gombóc készíthető. A massza hűtőben 1-2 napig tárolható, így van lehetőség mindig frissen kisütni.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvásgombóc » Tejkaramella (vegan) » Medvehagymás pogácsa II. » Cseh gombóc
» Aszaltszilvás húsgombóc » Túrógombóc tejbegrizzel » Medvehagymás fűszervaj » Andi túró gombóca
» Szilvalekváros kelt gombóc » Turós gombóc » Sőrben sültgomboc » Kukoricadaras gomboc
» Húsgombócleves » Diós túrógombóc » Szilvalekváros gőzgombóc » Juhtúrós zsemlegombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.