Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás pogácsa /tavaszi csemege/ recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 tojás
25 dkg ráma margarin
1 pohár (2 dl) zsíros tejföl
2 dkg élesztő
2 dl tej
2 tk cukor

1 csokor medvehagyma
reszelt sajt

Elkészítés:
1.A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, és a tejfölt, amit szintén belekeverünk. Beletesszük a sót, a sózással figyelnünk kell, mert nem ízletes a sótlan pogácsa.
2.Langyos tejbe tesszük a cukrot, és az élesztőt megfuttatjuk benne.
3.A megfuttatott élesztőt beleöntjük a masszába és az egészet összegyúrjuk.
4.Az apróra vágott medvehagymát szintén belegyúrjuk. A tészta állaga elég laza lesz.
5.A tésztát tálba tesszük és 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
6.Majd kivesszük és lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd fél órára ismét a hűtőbe tesszük. A hajtogatást még kétszer/háromszor megismételjük.
7.Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, késsel formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ne tegyük szorosan egymás mellé a pogácsákat, mert sütés közben még kelni fog.
8.A tepsibe helyezett pogácsákat - egy ecset vagy toll segítségével - felvert tojással megkenjük, és sajttal meghintjük.
9.180 °C-os, előmelegített sütőben, légkeveréssel 25-30 percig sütjük, míg a pogácsák teteje szép aranyszínű nem lesz.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szakállas pogácsa » Bence pogacsa » Mézespogácsa » Sörös-tepertős pogácsa
» Sajtos rudacskák (pogácsa) » Kolbászos pogácsa » Vajas Burgonyapogácsa » Erdélyi rakott pogácsa
» Csirkemelles húspogácsa » Bence kedvence(pogácsa) » Hagymás-krumplis pogácsa » Boszorkány pogácsa
» Medvehagymás tészta » Apró pogácsa » Cigány pogácsa » Sajtos- joghurtos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.