Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás-sajtos pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-5 dkg medvehagymalevél = 1/2 csomag
-2 tojás sárgája a kenéshez
-1 dl tejföl
-25 dkg vaj vagy margarin
-3 dkg élesztő
-1 dl tej
-2 csapott evőkanál só
-1 dkg cukor
-10dkg füstölt reszelt sajt

Elkészítés:
-Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk

-50dkg lisztet a 25dkg margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, az 1dcl tejfölt, a 2 evőkanál sót és a többi hozzávalót.

-Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk.

-A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.

-A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és a reszelt sajt felét, majd az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.

-Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és a maradék reszelt sajttal az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.

-Sütőpapírral alábélelt tepsibe sorakoztatjuk a pogácsákat és tojással megkenjük a tetejüket

-A tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd forró sütőben, 200 fokon egyenletes hőmérsékleten sütjük.


A receptet beküldte: Gligi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás pogácsa 2 » Zsúrpogácsa: olcsó, gyors » Pogácsám a 80-as évekből » Töltött ropogós pogácsák
» Finom sütőtökös pogácsa » Omlós tepertős pogácsa » Egyszerű pogácsa 2. » Újhagymás tonhal pogácsa
» Medvehagymás-sajtos kalács » Joghurtos pogácsa 2 » Töpörtyűs pogácsa 3 » Sonkás pogácsa
» Túrópogácsa 2. » Pogácsa » Kelt túrós pogácsa » Sörös-tepertős pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.