Tutireceptek.hu fejléc

Meggybegríz süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
egy üveg 700 g-os magozott meggybefőtt
őrölt fahéj
l2 púpos evőkanál búzadara
2 vaníliás puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 dl tejszin

Elkészítés:
A meggybefőttet egy lábasba tesszük, és hozzáadunk ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a búzadarát egy kis fahéjat és a befőttes üveget félig megtöltjük vízzel és ezt is hozzáadjuk. Megfőzzük mintha tejbegrízt főznénk.
Egy tepsit vagy tálat vízzel kikenünk és a megfőtt grízt ebbe símítjuk kb négy mm-er vastagon és hagyjuk kihűlni.
A pudingporból a tejjel krém alapot főzünk, a margarint kikeverjük a porcukorral, és ha az alap jól kihűlt összekeverjük és a már kihűlt meggyes alapra kenjük.
A tejszínt felverjük (ha nem cukrásztejszínünk van, akkor zselatint is tegyünk bele a zacskón lévő előírás szerint), és a krém tetejére kenjük.
Egy éjszakát hagyjuk összeérni, szeleteljük, esszük, késsel villával.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: sok gramm
Zsírtartalom: sok gramm

A receptet beküldte: emrus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros túróslepény » Görögdinnyekehely » Fini pogácsa » Rakott alma banánnal
» Nyaralás az Adrián » Szilvás desszert » Diós-rumos fincsi kocka » Nanuk torta
» Lúdláb szelet » Almás piskóta ( tuti siker) » Túrós-gyümölcsös sütemény » Mogyorós almás
» Csokoládé golyó » Gyümölcsös túrós » Fekete-fehér süti » Amerikai csoki torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.