Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-diós piskótakocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 db tojás
45 dkg 20 %-os tejföl
2 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál finom liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg durvára tört dió
1 citrom reszelt héja
őrölt fahéj
pici só
1 üveg meggybefőtt vagy friss meggy

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, jól kikeverem, majd mehet bele a többi hozzávaló, legvégül a fehérjehabot keverem bele óvatosan.

A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelek, ebbe öntöm a tésztát. Elegyengetem, majd a meggyszemekkel kirakom a tetejét.

Betolom a sütőbe, 50 perc alatt készre sütöm. A végén a közepébe beleszúrok egy hegyes késsel, ez a tűpróba, ha már nem ragad rá semmi, akkor készen van és kiveszem, majd hagyom kihűlni.

Kihűlés után kockákra szeletelem, a tetejét kevés porcukorral meghintem.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-diós kevert süti » Meggyes-diós rácsos » Vaníliás piskótakocka » Meggyes-diós kavart süti
» Meggyes-diós » Meggyes-dios sutemeny » Boszorkány pogácsa » Hólabda / kozáksapka
» Zala kocka nagyon finom » Moncsa puFánkja » Meggyes-csokis felfújt » Chilis keksz
» Faszénen sült alma » Lúdlábtorta (Kata-féle) » Cseresznyepite » Sodrott rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.