Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-diós rácsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg Rama
5 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 dl tejföl


Töltelék
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
4 db tojás
1/2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom leve
2 üveg (720 ml-s ) magozott meggybefőtt
1 marék zsemlemorzsa

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Beletesszük a többi hozzávalót is, és gyorsan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük amíg a tölteléket összeállítjuk. 20 dkg cukrot kikeverünk 4 tojássárgával, majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliacukorral, majd óvatos mozdulattal hozzákeverjük az előző masszához. A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 30x35 tepsibe terítjük. Egyenletesen elszórjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a meggyet. A diós masszát kanalanként rátesszük, azért csak kanalanként, mert nem tudjuk elsimítani, olyan sűrű. Az 1/3 tésztából rudakat sodrunk, és berácsozzuk a diós hab tetejét. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-diós kavart süti » Almás rácsos » Bográcsos betyárleves » Rácsos linzer
» Rácsos linzerke » Meggyes-diós piskótakocka » Rácsos linzer Ági módra » Galyasági bográcsos
» Diós, vagy mákos rácsos » Bográcsos lecsó » Rácsos gyümölcsös » Mézes-naracsos csirkemell
» Rácsos szilvanyárs » Meggyes-dios sutemeny » Rácsos diós » Bográcsos tokány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.